Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

О заштити природе на еко кампу „Сачувајмо Дунав“

Завод је и ове године учествовао у програму еко кампа „Сачувајмо Дунав“ који се, поводом обележавања Дана Дунава, одржава у периоду од 13. до 22. јула 2015. на Великом ратном острву.

О екологији, циљевима заштите природе и факторима угрожавања природе и природних ресурса, студентима различитих факултета који су се окупили на овогодишњем еко кампу говорио је мр Растко Ајтић, стручни сарадник Завода. Ово предавање одржано 14. јула, само је део програма Кампа који обухвата и друга тематска предавања, радионице, рад на терену, и израду студије случаја на тему Великог ратног острва.

Међународни Дан Дунава 29. јун у нашој земљи обележен је дванаести пут, као део бројних активности које се овим поводом организују у 14 земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, усмерених ка афирмисању ресурса и моћних капацитета, али и заштити ове друге по дужини европске реке.

У оквиру овогодишњег еко кампа „Сачувајмо Дунав“ кроз предавања, практични рад и забаву, млади људи су сазнали нешто више о значају и заштити Дунава, и проблемима одрживог управљања водним ресусом.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.