Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Отварање изложбе и проглашење победника фото конкурса „Вики воли земљу“

Свечано проглашење победника и отварање изложбе “Вики воли Земљу” биће одржано у среду, 29. јула, у 18 часова, у изложбеном простору Туристичке организације Србије (ул. Чика Љубина 8. Београд). Награде ће победницима уручити председник Управног одбора Викимедије Србије Филип Маљковић, а окупљенима ће се обратити и представници Завода за заштиту природе Србије и Туристичке организације Србије.

Фото конкурс „Вики воли земљу 2015“ реализовали су Викимедија Србија и Википедија на српском језику, у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије.

Вођени списком заштићених природних добара, који је Завод за заштиту природе Србије приредио за сајта Викимедије, такмичари су фотографије цвеће које расте из стена, усамљених дрвећа, водопада, слапова, залазака сунца, поигравања боја и малих животињских врста које настањују наша природнна добра постављали на Викимедијину мултимедијалну оставу током јуна месеца, у оквиру међународног фото-такмичења „Вики воли Земљу” (Wiki Loves Earth).

У оквиру светског фото конкурса „Вики воли земљу“ у Србији је прикупљена 831 фотографија заштићених природних добара. Стручни жири Завода за заштиту природе није имао лак посао да одабере најлепше, тако да је у првом кругу издвојено чак 57 фотографија, од којих су у другом кругу биране победничке фотографије.

Саставни део фото конкурса представљали су уређивачки маратон одржан у Заводу за заштиту природе Србије, као и фото-тура конкурса која је изазвала велику медијску пажњу, али и интересовање Туристичке организације Србије, која ће најбоље фотографије уврстити и у каталоге који промовишу нашу земљу.

Након Београда изложба “Вики воли Земљу 2015” путоваће и по градовима Србије, како би што више људи видело фотографије наших заштићених предела

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.