Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Фото изложба „Природа Србије“ на 55. Сабору трубача у Гучи

Изложбу фотографија Завода за заштиту природе Србије и Фото савеза Србије „Природа Србије 2014“ у периоду од 03. до 09. августа 2015. године, могу видети гости једног од највећих и најпосећенијих музичких фестивала у Европи - Сабора трубача у Гучи.

У оквиру ове јединствене манифестације народног стваралаштва и музике српских и балканских оркестара, фотографије природе Србије изложене су у галеријском простору Музеја трубе у Гучи. Посетом Музеја трубе гости Сабора могу видети и истраживати пределе, екосистеме и свет природе наше земље приказан на 83 награђене фотографије за 2014. годину, на сталном Фото конкурсу Завода и Фото савеза Србије „Природа Србије“.

Изложба „Природа Србије 2014“ отворена је одмах након званичног отварања 55. Сабора трубача уз присуство потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, начелника Моравског округа Слободана Јоловића, директора Завода за заштиту природе Србије Александра Драгишића, председнице општине Лучани Весне Стамболић и многобројних званица Сабора.

Драгачевски сабор трубача у Гучи представљен је и на интернет страници магазина National Geographic као један од 10 најбитнијих догађаја овог типа у свету.

Организатори Сабора су Центар за културу и спорт у Гучи и Месна заједница Гуча. Покровитељ Сабора је Влада Србије и општина Лучани.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.