Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

„ПРИРОДА СРБИЈЕ 2014“ у Краљеву

У галерији Дома војске у Краљеву, 10. септембра отворена је изложба фотографија са сталног Фото конкурса Завода за заштиту природе Србије и Фото савеза Србије „Природа Србије 2014“. Изложбу је отворио у име домаћина Дома војске начелник проф. Радослав Премовић. О садржају изложбе и мисији сталног фото конкурса говорио је уредник изложбе Дејан Вукићевић, док је рад Завода у области промоције и ширења свести јавности и партнерства у заштити природе представила Наташа Панић, руководилац Групе за образовно-издавачку делатност.

Свечаност отварања изложбе употпунило је извођење дечјег хора Културно уметничког друштва „Коста Абрашевић“ из Краљева, а позив Краљевчанима да посете изложбу упутили су и новинари ТВ Краљево и Ибарске новине који су пропратили догађај.

Током гостовања изложбе, у периоду од 10. до 25. септембра, Завод ће за ученике краљевачких школа и заинтересоване грађане организовати презентације на тему Биодиверзитет Србије. О заштити природе и врста, овим поводом, говориће стручни сарадници Завода мр Растко Ајтић, Владан Бједов и Биљана Крстески, као део програма теренских истраживања за заштиту планине Столови, која се налази у непосредном окружењу Краљева.

Прилог о отварању изложбе емтиован на ТВ Краљево можете погледати на овом линку

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.