Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Oтворен интернационални фото конкурс „Биодиверзитет“

У оквиру организације предстојећег III Светског Конгреса Биодиверзитета (26-29. октобар 2015. године, Мокра Гора), Завод за заштиту природе Србије, данас је покренуо Интернационални фото конкурс „Биодиверзитет“ уз подршку друштва National Geographic и спонзорства компаније CANON.

У периоду трајања фото конкурса, од 15. септембра до 15. октобра 2015 године, позивају се фотографи из целог света да испричају своју фото причу o природи кроз четири конкурсне категорије:

- ДИВЉИ СВЕТ - слике ретких и несвакидашњих момената у биљном и животињском свету, које креативно истичу карактер и понашање одређене врсте у њеном природном станишту.

- ЦРВЕНА ЛИСТА – фотографије на којима су овековечене неке од најређих врста данашњице, врсте и екосистеми који су по категоризацији Светске уније за заштиту природе (IUCN) рањиве, угрожене и/или критично угрожене су циљ ове категорије.

- ПЕЈЗАЖИ - прикази од пустиња до тајги на којима се спознаје лепота и креативност „Мајке природе“.

- ЉУДИ – фотографије које осликавају лепоту и разноликост људске врсте, различите културе, обичаје и расе свих меридијана планете Земље.

Одлуку о најуспешнијим и награђенм радовима донеће жири састављен од стручњака и реномираних светских фотографа друштва National Geographic:

Tino Soriano – фотограф друштва National Geographic (http://www.tinosoriano.com)

Robin Moore – представник National Geographic Creative (http://www.robindmoore.com)

Igor Rill – уредник часописа National Geographic Srbija (http://www.nationalgeographic.rs)

Награде за ауторе победничких фотографија у све четри категорије обезбедио је генерални спoнзор Фото конкурса CANON, који ће доделити врхунску опрему ове реномиране куће.

Фотографије морају бити изворне, без интервенција у виду монтаже или графичке обраде дела које мењају композицију и елементе. Сваки кандидат може да пошаље до три фотографије по теми, са црно белим или колор фотографијама, искључиво у дигиталном облику. Фотографије аутори могу доставити на три начина: електронском поштом на photocontest@zzps.rs, на CD-у, на адресу: Завод за заштиту природе Србијa, Др Ивана Рибара 91, 11 070 Београд и путем личне достава CD –а на адресу Завода за заштиту природе Србије.

Проглашење победника и отварање изложбе најбољих 25 радова заказано је за Дан отварања Светског Kонгреса Биодиверзитета у галерији Дрвенграда на Мокрој Гори 26.октобра.2015. године.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.