Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

О заштити природе поводом Европске недеље мобилности

Европска недеља мобилности обележена је од 16. до 22. септембра 2015. године низом активности које промовишу алтернативне видове превоза у циљу заштите животне средине и природе. Завод за заштиту природе Србије је овим поводом организовао 22 септембра 2015. године, еко радионице о заштити природе и света дивљине за београдске предшколце и ученике у Хајд парку. Еко радионице биле су део тематског програма манифестације „Дан без аутомобила“ у организацији београдске општине Савски венац.

У еко радионицама Завода, деца су имала прилику да учествују у игри еко скакалица, прођу „медвеђу стазу“, решавају лавиринте, пузле и меморијске картице и уче о дивљим врстама које живе код нас, док је општина деци омогућила да се провозају у кочијама, друже са коњима, учествују у драмским радионицама и уче о безбедности у сабраћају.

У оквиру Европске недеље мобилности, у циљу промоције пешачења, Град Београд отворио је нову пешачку зону у Рељиној улици, док је у једној мањој улици у блоку 70а успостављена зона успоредног саобраћаја која пружа могућност деци да се играју и осталим суграђанима да се слободније крећу.

Акције поводом Европске недеље мобилности део су иницијативе да се превазиђу чињенице које указују на штетне ефекте емисије издувних гасова на живот становника у градовима.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.