Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Посетите нас на 12. Међународном сајму ECOFAIR

Завод за заштиту природе Србије и ове године наступа на Међународном сајму заштите животне средине и природних ресурса - ECOFAIR, који ће бити одржан од 14. до 16. октобра 2015. у Хали 1 и Хали 1а Београдског сајма.

Завод ће се представити на свом излагачком простору у Хали 1, на штанду бр. 1302, непосредно уз излагачки простор Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Ове године Завод своје учешће на Екоферу одржава посвећено теми ЗАШТИТА БИОДИВЕРЗИТЕТА – У СУСРЕТ СВЕТСКОМ КОНГРЕСУ. Концепт излагања на Сајму биће у складу с темама Конгреса, односно у првом плану ће бити информације о Светском конгресу и факторима угрожавања биодиверзитета, као и подаци о биодиверзитету Србије.

Наиме, по први пут у нашој земљи, у организацији Завода за заштиту природе Србије и Глобалног фонда за истраживање природе, (Global Scientific Research Foundation, Индија), биће одржан трећи по реду Светски конгрес биодиверзитета од 26. до 29. октобра 2015. године под називом „Интегрисане стратегије за очување угроженог биодиверзитета и геодиверзитета у циљу глобално одрживог развоја“, у природном окружењу Мећавника, у Парку природе “Шарган - Мокра гора”. Ово је уједно и прилика да се скрене пажња јавности на значај очувања живог света Планете, чему је посвећен и овогодишњи наступ Завода на сајму.

Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – ECOFAIR уз којег се истовремено одржава и 11. Међународни сајам енергетике, као и ранијих година ће окупити различите субјекте из области заштите животне средине, представнике бројних компанија из земље и иностранства, али и надлежних државних органа, стручних установа и организација које се баве заштитом животне средине и природних ресурса, а с циљем представљања иновација и трендова у овој области, промовисања заштите животне средине и природе и јачања свести јавности, размене информација и повезивања поводом будуће сарадње.

Сајам прати и богати конференцијски програм, у оквиру којег ће у четвртак, 15. октобра 2015. Наташа Панић, руководилац Групе за образовну-издавачку делатност, одржати презентацију на тему „Достигнућа Завода за заштиту природе Србије у очувању природе“, у времену од 11 до 11.55 часова, у Зеленој сали сајма.

Такође, на штанду Завода биће реализоване радионице:

- „Мини лабараторија о биодиверзитету“ (у среду, 14.10.2015 13:00 - 14:00) и

- „Еко скакалица, еко пузле и игре меморије“ (у четвртак, 15. 10. 2015. 13:00 - 14:00).

Свечано отварање 12. Међународном сајму ECOFAIR је у среду, 14. октобра 2015. у 11 часова у Хали 1 београдског сајма. Радно време сајма је од 10 до 17 часова.

Добро дошли!

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.