Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Изложба „Лепота различитости” - У сусрет одржавању III Светског конгреса о биодиверзитету

У периоду од од 16. до 24. октобра 2015. године у београдској галерији „Сингидунум“ биће изложена поставка слика и цртежа Весне Петрић „Лепота различитости” са мотивима ретких и угрожених врста, као део програма који се реализује поводом одржавања III Светског конгреса о биодиверзитету у Србији (26-29. октобар 2015, Парк природе „Шарган-Мокра Гора”).

О сликама представљеним на изложби: „Подједнак утисак на гледаоце оставља слобода игре бојама, потезима и облицима, као и тачност њеног цртежа. Теме којима се уметница бави одражавају њену дубоку повезаност са природом”. (Јасна Опавски, академски сликар, октобар 2015).

Након представљања у галерији „Сингидунум”, изложба ће бити постављена у галеријском простору у Мећавнику у Парку природе „Шарган-Мокра Гора”, у периоду одржавања III Светског конгреса биодиверзитета.

Весна (Антонић) Петрић, рођена је 1980. године у Београду. На ФПУИД у Београду 2005. године је дипломирала на смеру примењене керамике, предмет - уникатна керамика. Од 2001. активно се бави ликовним радом. Од 2010. члан је УЛУМ-а „Светионик“ из Панчева, а од 2014. године УЛУПУДС-а. Учесник је више колективних изложби, ликовних колонија и до сада реализовала четири самосталне изложбе.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.