Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Представљање Црвене књиге фауне Србије I водоземци и Црвене књиге фауне Србије II гмизавци на београдском сајму књига

У оквиру 60. Међународног београдског сајма књига, у суботу, 31. октобра 2015. са почетком у 15 часова, биће одржана промоција књига „Црвена књига фауне Србије I водоземаца“ и „Црвена књига фауне II гмизаваца“, на штанду Центра за промоцију науке, Хала 2 ниво А београдског сајма.

У име издавача, скуп ће поздравити мр Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе Србије и проф. др Славиша Станковић, продекан Биолошког факултета Универзитета у Београду, а о књизи ће говорити уредници проф. др Милош Калезић, проф. др Љиљана Томовић и један од аутора мр Данко Јовић.

Црвене књиге флоре и фауне представљају незаобилазна дела чији је основни циљ да прикупе и прикажу комплексну проблематику стања и заштите угрожених врста и да то представе не само научној, већ и широј јавности. Црвена књига фауне Србије I водоземци и Црвена књига фауне II гмизавци представљају издавачки подухват од најширег националног значаја, као основа за очување и заштиту ових нарочито глобално угрожених животињских врста и њихових станишта.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.