Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

ФОТО САФАРИ ,,ТАРА 2015“

У Националном парку Тара, од 21-25. октобра текуће године, одржана је промотивна манифестација Фото сафари ,,Тара 2015“. Организатор манифестације, као и у претходне три године је ЈП ,,Национални парк Тара“, уз медијску и финансијску подршку ТОС-а. Фото сафари ,,Тара 2015“, реализован је у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и уз стручну помоћ Фото савеза Србије. У Фото сафарију „Тара 2015“ учествовало је око 30. фотографа из Србије, Мађарске и Словеније.

Фото сафари ,,Тара“ је настао из фото радионице коју води г. Бела Сабо, професор на Универзитету западне Мађарске. Након фото изложбе ,,Тара“ , отворене у галерији Мађарског националног плесног театра на Будиму 12. фебруара 2013. године, ова фото радионица је преименована је у Фто сафари ,,Тара“. У прошлогодишњој манифестацији, поред 10. мађарских, учествовала су и три локална фотографа из Бајине Баште, али и представници Културног и документационог центра Срба у Мађарској.

Заједничка изложба радова са Фото сафарија ,,Тара 2014“ отворена је 4. маја у галерији КД центра Срба у Будимпешти, као основни сегмет презентације промотивне кампање ТОС-а под називом ,,Моја Србија“. Тим поводом, приказан је и изванредан промотивни филм, аутора Атиле Зерчија из Мађарске, снимљен у оквиру Фото сафарија ,,Тара 2014“ и премијерно емитован на ,,Отвореним данима Кенона“ у Ђеру.

Листу учесника у Фото сафарију „Тара 2015“ можете преузети овде.

Писмо Фото савеза Србије поводом ућешћа у реализацији Фото сафарија „Тара“ 2015.можете преузети овде.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.