Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

6. Међународни фестивал зелене културе – Greenfest

И ове године за посетиоце Међународног фестивала зелене културе, који се по шести пут ове године одржава у периоду од 18. до 20. новембра у Београду у Дому омладине, припремљен је богат филмски, изложбени и образовни програм.

Завод за заштиту природе Србије, као део подршке настојањима организатора да утиче на изграђивање еколошке културе и зелених навика, и ове године учествоваће у реализацији програма Greenfest-а.

У оквиру фестивалске зоне за образовне програме Завод ће реализовати трибину за студенте у среду 18. новембра 2015. године са почетком у 12:00 часова на тему „Колико је далеко Европа: Поглавље 27“. У оквиру трибине, стручњаци Завода др Душан Мијовић, мр Верица Стојановић и мр Растко Ајтић, представиће стандарде које Србија треба достигне у заштити природе у циљу усклађивања са праксом и нормама Европске Уније. Након уводних излагања, студенти ће у оквиру групног рада разматрати примену ових стандарда у области установљавања мреже заштићених подручја Natura 2000, примени Конвенције о трговини и промету заштићених врста (CITES конвенција) и коришћењу обновљивих извора енергије и заштити природе.

За изложбени део фестивала у циљу представљања значаја рада у заштити угрожених врста, Завод је суорганизатор две изложбене поставке: ауторске поставке слика и цртежа ретких врста Весне Петрић на тему „Лепота различитости“ и поставке о врстама које се налазе на црвеним листама „Сачувајмо чудесна створења“, Међународне уније за заштиту природе (IUCN).

Више о програму Greenfest-a www.greenfest.rs

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.