Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Чланови Удружења „Волим природу“ у посети Заводу

Најмлађи представници Удружења „Волим природу“ посетили су Завод 14. новембра како би научили које су врсте ретке и заштићене у нашој земљи и како Завод спроводи акције заштите природе.

У посету Заводу дошло је 35-торо деце предшколског и нижег основношколског узраста за које је припремљен интерактивни програм о заштити природе. О акцијама за спашавање појединих врста, шта су заштићена природна добра, које су биљне и животињске врсте ретке у Србији и зашто, која су типична станишта наше земље и ко их насељава, најмлађи љубитељи природе могли су сазнати током обиласка изложбене поставке Завода.

За ову прилику у специјалном еко биоскопу у згради Завода, пројектован је филм „Птица и Човек“, аутора Братислава Грубача, орнитолога Завода.

Колико су нових сазнања стекли у Заводу, деца су могла да провере учествујући у еко играма као што су: карте меморије на тему сисара, риба и птица, лавиринт о некадашњим стаништима мамута код нас, слагалица са мотивима риса, панчићевог скакавца и белоглавог супа. О угроженим врстама као што су дабар, шарка, медвед, дивља орхидеја барска калужђарка, планински тетреб и сл., деца су учила пролазећи игру „Еко скакалица“ и „Медвеђа стаза“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.