Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Акција Француског института у Србији поводом борбе против климатских промена

Поводом Конференције УН о климатским променама, COP21, која почиње с радом 30. новембра у Паризу, Француски институт у Србији тог датума организује интерактивну пројекцију у својим излозима, како би упозорио на значај једног од горућих светских проблема којем је посвећен овај самит.

За учешће у акцији Француског института потребно је послати им кратке реченице, савете, кључне речи (највише 140 карактера) инспирисане климатским променама. „Свако од нас позван је да изрази своје мишљење и подели реченице на Твитеру или Фејсбуку“, наводе у свом обавештењу, и истичу да ће ове реченице 30. новембра од 17 до 19 сати бити пројектоване на излозима Француског института као скуп идеја које ће означити вољу грађана да се ангажују у борби против климатских промена.

Француски институт Србије, раније Француски културни центар, је саставни је део мреже од 130 француских института и 920 француских алијанси у свету. Са седиштем у Београду и огранцима у Нишу и у Новом Саду, представља културну дипломатију Француске у Србији.

www.institutfrancais.rs

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.