Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Образовни програм за основце „Заштита природе у Србији“

У циљу представљања природне баштине наше земље и система и метода заштите које спроводи Завод, у зависности од интересовања за одређену тему ученика, реализује се образовни програм који садржи обилазак изложбене поставке „Заштита природе у Србији“ уз стручне водиче, креативне радионице и пројекције еколошких филмова.

Током организоване посете Заводу 19. и 20. новембра 2015. године, сви ученици IV разреда ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Београда, имали су прилику да обиласком изложбене поставке упознају типичне екосистеме наше земље, природне вредности националних паркова у Србији, методе заштите ретких и угрожених биљних и животињских врста, минерале и стене које чине наше геонаслеђе и фосилне остатке из времена Панонског мора. Изложбену поставку обишли су и ученици виших разреда основних школа из Шапца 20. новембра и овом приликом погледали филм из продукције Завода „Птица и човек“. Истог дана у заводском образовном програму учествовали су и ученици еколошке секције ОШ „Аца Милосављевић“ из Београда.

Посете изложбеној поставци Завода у децембру отворили су ученици виших разреда ОШ „Монтесори“ из Београда, који су поред обиласка изложбе учествововали у радионици „Шта је заштита природе“, када су на основу својих асоцијација на тему заштите природе писали дефиниције овог појма. Радионица је уједно представљала и прилику да ученици презентују своја запажања и утиске о посети Заводу и раду у овој области.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.