Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Поводом гостовања фото изложбе „Природа Србије“ у Математичкој гимназији у Београду

Изложба фотографија награђених радова за 2014. годину на сталном Фото конкурсу Завода за заштиту природе Србије и Фото савеза Србије „Природа Србије“, од 27. новембра 2015. године гостује у галерији "Кулоари" у Математичкој гимназији у Београду.

Гимназијалцe који су своја интересовања у школовању усмерили ка усавршавању у математичким дисциплинама, изложба која открива свет природе често скривен од људског погледа, мотивисала је да о природној баштини наше земље сазнају више и тим поводом позову представнике Завода да одрже тематски сусрет у школи.

Како би ученицима друге, треће и четврте године представили рад у заштити природе и њен скривени свет, 23. децембра 2015. године представници Завода посетили су школу. Овим поводом, у свечаној сали Гимназије рад Завода и основне активности у заштити природе, као и стални фото конкурс, ученицима је представила Наташа Панић. Велико интересовање и занимање за тему заштите ретких и угрожених врста гимназијалаца изазвало је предавање мр Растка Ајтића на тему „Отровне змије Централног Балкана“. Један школски час био је мало да херпетолог Завода одговори на сва питања и коментаре који су ученици имали на тему излагања, тако да је заказан поновни сусрет и дружење у новој години.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.