Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

На Сајму туризма представљена заштићена природна добра у Србији

На 38. Београдском сајму туризма, највећој туристичкој манифестацију у земљи и региону Југоисточне Европе, одржаном у периоду од 18. до 21. фебруара 2016. године, представљене су могућности за активан одмор, обилазак и уживање у природи у заштићеним подручјима кроз програме еко туризма.

Туристичке програме и могућности за боравак у заштићеним подручјима промовисали су њихови управљачи учешћем на штандовима у оквиру којих су се представљале туристичке организације општина на чијој се територји налазе, као и на самосталним штандовима.

Посетиоци сајма имали су прилику да добију информације о актуелној туристичкој понуди, могућностима смештаја и садржају боравка у заштићеним подручјима од националних паркова (Тара, Ђердап, Копаоник, Фрушка гора), специјалних резервата природе (Увац, Пештерско поље, Засавица, Краљевац) до споменика природе као што је Ресавка пећина.

Овогодишњим представљањем заштићених подручја на Сајму туризма постигнут је значајан напредак у постизању једног од главних циљева ове манифестације – промоција потенцијала и природних ресурса, природног и културног богатства, примамљивих туристичких дестинација са богатим и разноврсним садржајем за одмор, забаву, спорт, рекреацију и авантуру у Србији.

Истовремено представљење потенцијала за развој екотуристичке понуде у заштићеним подручјима бројним агенцијама и тур оператерима из 55 земаља света који су учествовали на овогодишњем Сајму туризма, отворило је шансу за нова партнерства у њиховој реализацији и развоју.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.