Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Еко-образовна радионица у вртићу „Невен“

У палилулском вртићу „Невен“ 31. маја Завод је одржао још једну у низу образовних радионица намењених најмлађима, које се спроводе са циљем упознавања малишана са заштићеним врстама биљака и животиња у нашем граду и његовој околини, као и са другим заштићеним врстама које се срећу у различитим деловима Србије.

Тридесетак малишана предшколске и мешовите групе вртића „Невен“ пажљиво су слушали причу о заштићеним врстама, коју им је испричала Соња Тошић, шумарски инжењер и волонтер у Заводу, а нису се устручавали ни да поставе безброј питања и да учествују у разговору на ову тему.

Деца су, потом, са једнаким интересовањем учествовала и у еколошким забавним и едукативним играма „Еко скакалица“, слагалица „Заштићене врсте“ и „Препознај моје станиште“, које су водили сарадница Завода, Бојана Бојовић и волонтер Горан Мартиновић.

Питање неколицине предшколаца: „Хоћете ли опет доћи“, њихова веселост и заинтересованост за учествовање у свим понуђеним садржајима, као и констатација васпитачица да је активност темељно спроведена и да на прави начин употпуњује програм рада са малишанима, потврда су успешности заводских образовних програма за најмлађе, и подстицај за развијање нових.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.