Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Ученици Руске школе у Заводу

Завод су у уторак 14.6.2016. посетили ученици нижих разреда Руске школе у Београду. Тридесетак ученика, углавном изворних говорника руског језика, као и неколико деце из Србије која похађају ову школу, провели су два сата играјући се и учећи у образовним играма на еколошке теме, које су водили сарадници Завода, Наташа Панић и Бојана Бојовић, и волонтер у Заводу Горан Мартиновић. Ученици Руске школе посетили су Завод у организацији Удружења „Волим природу“ из Београда.

У оквиру еколошког образовног програма деца су, најпре, обишла изложбену поставку Завода, коју су испратила са великим интересовањем за експонате и причу о њима. Након тога, деца су одмах прешла у башту на трећем спрату Завода, где су их чекале тематске игре, посебно осмишљене у Заводу, а које се већ дужи временски период спроводе у оквиру образовних активности Завода намењених ученицима основних школа. У оквиру ових игара, деца су највеће интересовање показала за бојанку са ликовима заштићених врста и слагалицу на исту тему, а ни овај пут није изостало интересовање за „Еко-скакалицу“ са питањима о заштићеним врстама, у којој су деца показала да знају, на пример, чиме се храни белоглави суп, и како да се понашају ако у природи сретну змију.

Последњих пола сата боравка у Заводу деца су провела гледајући филм „Беле роде моје равнице“, гласно показујући своја запажања о томе како рода штити своје младунце, или како се роде истежу, испуштају звуке, шире крила и понекад кљуном ударе једна другу.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.