Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

За бољу заштиту природе јасном и ефектном комуникацијом

У организацији WWF-а (Светски фонд за природу), одржана је дводневна радионица за управљаче заштићених подручја „Комуницирај јасно, гласно и ефектно“ у Сремским Карловцима, у циљу унапређења интерне и екстерне комуникације.

Запослени у институцијама и организацијама за заштиту природе, на пословима у оквиру којих се реализује комуникација, промоција и ширење свести јавности о значају природних добара, учешћем у радионици имали су прилику да усавршавају вештине комуникације. Посебан акценат у обуци стављен је на увежбавање јасног и усмереног слања порука, како у интерном, тако и у екстерном окружењу, како би се олакшала и унапредила сарадња са заинтересованим странама за заштићена подручја.

Током два дана рад се одвијао у три тематске целина. Прву тематску целину, која је покривала област дефинисања кључних циљних група за комуникацију, конкретизацију проблема у комуникацији, дефинисање кључних порука за успешно комуницирање употребом алата и техника за успешно комуницирање на основу препознатог стила комуницирања саговорника, кроз метапрограме водила је Марија Грујић, тренер и „coach“.

Значај јасне и коректне комуникације учесницима је представила Милица Кубуровић, новинар и директор пројекта НВО Центра за иновативне активности кроз предавања и радионице у оквиру којих су развијане вештине успостављања контаката са новинарима, писмене комуникације и јавног наступа. Трећу тематску целину која је покривала област комуницирања преко друштвених мрежа представила је Тијана Стојановић из WWF-a.

Радионица одржана у Сремским Карловцима је прва у низу планираних обука за послове комуникације у заштићеним подручјима, које ће WWF реализовати кроз пројекат „Заштићена подручја за природу и људе“.

Агенду радионице можете преузети овде.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.