Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Поводом обележавања 35 година Националног парка „Тара“

У организацији ЈП „НП Тара“, поводом обележавања 35 година Националног парка „Тара“, 13. јула 2016. године, у Центру за посетиоце у Бајиној Башти представњене су активности и иницијативе у управљању и развоју Парка, и промовисан „Лексикон Националног парка Тара“ у издању Службеног гласника.

У оквиру програма обележавања годишњице, в.д. директор ЈП „НП Тара“, Драгић Караклић уручио је дипломе и захвалнице институцијама и појединцима за њихов допринос и сарадњу у реализацији заштите и развоја природних вредности Парка. Диплому Заводу за заштиту природе Србије за несебичну помоћ и успешну сарадњу са ЈП „НП Тара“, примила је др Драгана Остојић, начелник одељења за природна добра, предеоне вредности и просторно-планску документацију и руководилац програма заштите НП „Тара“ у Заводу.

Прве иницијативе да Тара добије статус националног парка настале су 1950. године, да би на основу валоризације коју је урадио Завод за заштиту природе Србије, Скупштина Србије 13. јула 1981. званично прогласила и основала Национални парк „Тара“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.