Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Повређена рода пронађена у Пироту и орао мишар у Лесковцу збринути у Бео зоо врту

Повређену роду која је слетела у двориште Цркве Родежства Христовог на Пазару у Пироту, по позиву свештеника Јована Глишовића, преузео је орнитлог Завода Братислав Грубач, како би истог дана била збринута и лечена у Беогрдском золошком врту. Роду која је слетела у двориште цркве са тешким повредама кости ноге, до дoласка стручњака Завода , пазили су и нахранили свештеници цркве.

Истог, дана по позиву грађана екипа Завода је на лечење у Бео зоо врт упутила и орла мишара пронађеног у Лесковцу са тешком повредом крила. По процени орнитолога Завода Милоша Радаковића могући узрок повреде је удар у возило, будући да је реч младој птивци која још увек увежбава вештине летења и лова.

Бригу о птицама преузела је стручна ветеринарска служба Беоо зоо врта који ће их лечити и старати се о њима. Уколико дође до потпуног опоравка у сарадњи са орнитолозима Завода биће организовано њихов безбедан повратак у природу. Док уколико се процени да птице нису способне за самосталан боравак у природи, остаће збринуте у беолошком золошком врту.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.