Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Први дан на инфо пулту за природу – ПИО „Власона“ и СП „Пећина Рисовача“

Провог дана фестивала Нишвил, у четвртак 11. августа на Инфо пулту за природу у нишкој тврђави биће представљена заштићена подручја Предео изуетних одлика „Власина“ и Споменик природе „Пећина Рисовача“.

У циљу њиховог промовисања као еко дестинација у оквиру акције „Карта за природу“ управљачи ових подручја Дирекција за грађевинско подручје и путеве Сурдулице и Музеј у Аранђеловцу, доделиће награду у виду организоване посете овим природним добрима.

За учешће у наградној акцији „Карта за природу“ потребно је пријавити се на Инфо пулту за природу у нишкој тврђави од 19:00 часова. Овом прилико упутства о учешћу у наградној игри сви заинтересовани добиће од представника Завода за заштиту природе Србије.

Наградна игра траје до 22:00 часа, добитиници карте за ова два природна добра биће извучен истог дана у 22:30 часова. Награда важи за две особе.

Програм Инфо пулта за природу и упуства за учешће у наградној игри можете преузети овде.

Предео изузетних одлика „Власина“ је висораван са јединственим пејзажем кога одликују језеро, планине, клисуре, водопади, извори, реке, флора и фауна, као и благонаклони утицај климе, што овај пејсаж чини идеалним за боравак у свим периодима године.

Споменик природе „Пећина Рисовача“ је значајно археолошко и палеонтолошко налазиште са мноштвом фосилизованих костију и зуба животињских врста које су за време последњег леденог доба живеле на степама око Рисоваче, а пронађене су и алатке које указују да је пећина била станиште неандерталских људи.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.