Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Еколошке пешачке туре на Великом ратном острву и у августу месецу

Акција Градске општине Земун „Еколошке пешачке туре на Великом ратном острву“, која се реализује уз стручну подршку Завода за заштиту природе Србије, због велике заинтересованости јавности настављена је и у току августа месеца.

Могућност да сваке среде у периоду од 09:00 до 11:00 часова, учествују у едукативним радионицама „Еколошке пешачке туре на Великом ратном острву“, и приликом проласка кроз „Стазу здравља“ сазнају како је настало Велико ратно острво, зашто је заштићено и које ретке и угрожене врсте насељавају ову београдску оазу природе, имају сви заинтересовани Београђани.

Кроз еколошку пешачку туру, учеснике радинице води Тања Кукобат из Градске општине Земун, уз гостовање стручних предавача из Завода за заштиту природе Србије. Овом приликом природне вредности, режиме заштите природе на острву, биљни и животињски свет, аутохтоне и инвазивне врсте Великог ратног острва, учесницима представљају стручни сарадници Завода: ботаничар мр Верица Стојановић, орнитолог Милош Радаковић, ихтиолог др Ненад Секулић и херпетолози мр Растко Ајтић и Миливоје Крвавац.

Сви заинтересовани грађани који желе да открију вредности Специјалног резервата природе „Велико ратно острво“, имају прилику да се пријаве за еколошку пешачку туру којe ће бити организована 24. и 31. августа 2016. године. За учешће је потребно да се пријави Тањи Кукобат, представнику Градске општине Земун.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.