Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Учешће Завода за заштиту природе Србије у акцијама поводом обележавања Дана без аутомобила

Завод за заштиту природе Србије је поводом Европског дана без аутомобила 22. септембра 2016. године у Хајд парку организовао еко радионице о заштити природе и света дивљине за београдске предшколце и ученике. Еко радионице биле су део тематског програма манифестације „Дан без аутомобила“ у организацији београдске општине Савски венац.

У оквиру еко радионица Завода, деца су имала прилику да учествују у игри еко-скакалица, да решавају лавиринте, пузле и меморијске картице, и уче о дивљим врстама које живе код нас, док је општина за децу организовала итерактивну радионицу, фолклорне игре, и омогућила да се провозају на полигону за вожњу бицикла, као и да учествују у малој школи плеса и уче о безбедности у саобраћају.

Овим поводом, у циљу промоције пешачења и вожње бицикла, запослени у Заводу формирали су екипу која је учествовала у акцији Bike Friendly, и прешли бициклом или пешке 80 километара на путу од посла до куће. У овој акцији, сви пријављени учесници у Србији прешли су преко 3000 километра.

Акције поводом обележавања Дана без аутомобила део су иницијативе да се превазиђу чињенице које указују на штетне ефекте емисије издувних гасова на живот становника у градовима.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.