Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

На Јесењем фестивалу здравља у Београду

Јесењи фестивал здравља у Београду одржан је у Дому омладине 22. и 23. септембра под покровитељством Министарства здравља, a у циљу промоције најширој јавности модела здравог живота кроз правилну исхрану, wellness, здравствену и козметичку негу и боравак у природи.

Завод за заштиту природе Србије први пут је учествовао на фестивалу који се одржава по четрнаести пут, и овим поводом имао свој инфо пулт у оквиру кога су посетиоци имали прилику да, у разговору са представницима Завода, сазнају више о заштићеним вредностима на подручју Београда, као и о томе како се реализују послови очувања природе, али и да добију промотивне и образовне материјале о природним добрима и ретким врстама у нашој земљи.

У циљу представљања значаја очувања природе и биодиверзитета и заштићених подручја као простора који имају изузетне лековите карактеристике и могу представљати значајна подручја са аспекта здравља, стручњак Завода, мр Верица Стојановић оджала је предавање на тему „Биодиверзитет Србије: ризница здравља“.

На Фестивалу се представило више од 80 излагача, док су предавања обухватила око 60 тема посвећених здрављу, спорту и здравом животу.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.