Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Десети традиционални Јесењи камп у Пределу изузетних одлика „Велико ратно острво“ у Београду

Традиционални јесењи камп о заштити животне средине у ПИО „Велико ратно острво“, у организацији ЈКП „Зеленило-Београд“, одржан је у периоду од 10. до 13. октобра 2016. године. Тема овогодишњег кампа била је „Управљање заштитом природних добара са посебним освртом на Велико ратно острво“.

У раду Кампа учествовало је преко 50 студената Географског, Рударско-геолошког и Биолошког факултета Универзитета у Београду и Факултета за примењену екологију „Футура“. Поводом почетка 10. јубиларног Кампа, учеснике је посетио Синиша Мали, градоначелник Београда и овом приликом, у разговору са студентима се сложио да је на Великом ратном острву потребан Центар за едукацију и посетиоце, како би ова јединствена учионица о природи у центру града била доступна током целе године. Директор ЈКП „Зеленило-Београд“ Слободан Станојевић, изразио је задовољство будући да је Синиша Мали први градоначелник који је посетио учеснике Јесењег кампа, истакавши „да ће рад Центра за посетиоце за који постоји пројекат, свакако унапредити управљање овог јединственог природног добра“. Директор ЈКП „Зеленило-Београд“ г. Станојевић, рекао је и да као управљачи ПИО „Велико ратно острво“ имају „основни задатак да поштују упутства Завода за заштиту природе Србије, као и Закон о заштити животне средине, како би овај природни резерват био доступан јавности, наравно у оној мери у којој се не угрожава њен екосистем“.

Поводом обележавања јубилеја, на отварању Јесењег кампа додељене су захвалнице институцијама, организацијама и појединцима за учешће и подршку у организацији. Овом приликом, захвалница је додељена и Заводу за заштиту природе Србије за институционалну подршку и стручном сараднику Завода Дејани Лукић, инж. пејс. архитектуре за учешће у образовном програму Кампа.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.