Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Други Конгрес студената биологије „Симпласт“

Други Конгрес студената биологије „Симпласт“ одржан је од 27.10. до 31.10.2016. године, на Златибору у Студентском одмаралишту „Ратко Митровић“, у организацији Савеза студената Биолошког факултета уз подршку Биолошког факултета Универзитета у Београду.

На свечаном отварању присутнима су се обратили академик Владимир Стевановић; декан Биолошког факултета Жељко Томановић, председник Скупштине општине Чајетина, Милоје Рајовић и председник Савеза студената Биолошког факултета Дино Мартинић.

Током пет дана трајања Конгреса, учесници су имали прилику да присуствују предавањима, радионицама, сесијама и дискусијама посвећеним различитим биолошким дисциплинама.

Програм КСБ Симпласт је заинтересовао студенте свих модула и година Биолошког факултета, све активности су биле изузетно посећене, а учесници веома укључени у решавање задатих проблема и анализирању резултата. Кроз овакав вид неформалног образовања, Симпласт је успео да умањи дистанцу између професора и студената, да пружи увид у нове токове наука, као и да омогући међугенерацијско упознавање, дружење и размену искустава.

Поред студената Биолошког факултета Универзитета у Београду, у програму конгреса су учествовали и студенти биолошких департмана Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду и Државног универзитета у Новом Пазару.

Конгрес студената биологије „Симпласт“ је једини конгрес оваквог типа у Србији, и тежи да се, кроз промоцију науке, бори за њен напредак у нашој земљи. Организациони тим ће се потрудити да Конгрес као такав постане традиција Биолошког факултета у Београду, али и да се из године у годину усавршава и напредује заједно са учесницима.

Завод за заштиту природе Србије подржао је оргнизацију Конгреса, и овом приликом за награде најбољим студентима обезбедио своја издања. На Конгресу су посебно презентована заједничка издања Биолошког факултета и Завода Црвена књига фауне I водоземци и Црвена књига фауне II гмиизавци.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.