Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Србија међу најуспешнијима у Европи по извештавању о заштићеним подручјима

26.12.2016.

Европска агенција за заштиту животне средине (Еuropean Environment Agency – EEA) објавила је први извештај о приоритетним токовима података о животној средини према новом систему бодовања у 2016. години у оквиру кога се бодује 39 земаља (земље чланице и сараднице EEA).

Према овом извештају, Србија се за индикатор „Заштићена подручја“, са четири бода налази међу шест најбоље оцењених земаља. Извештај по индикатору „Заштићена подручја“ припрема национална Агенција за заштиту животне средине на основу података Завода за заштиту природе Србије.

Извештавање по основу индикатора „Регистар испуштања и преноса загађујућих супстанци (E-PRTR), показује да је 31 земља од 33 оцењена са четири бода, међу којима је и Србија.

На основу објављених резултата, Министарство пољопривреде и животне средине објавило је да се према извештају Европске агенције за животну средину, Агенција за заштиту животне средине Србије налази међу најбоље оцењеним агенцијама у Европи.

Комплетну вест о резултатима извештаја Европске агенције за заштиту животне средине (Еuropean Environment Agency – EEA) можете погледати на сајту Владе Републике Србије ЛИНК]

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.