Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Играонице за предшколце о заштићеним храстовима, биљкама и животињама

На „Тргу бајки“, простору уређеном за играонице и представе за најмлађе Београђане, у улици Булевар краља Александра испред позоришта Вук Караџић, Завод за заштиту природе Србије на позив организатора манифестације Скупштине града и ЈП „Србијашуме“, одржао је радионицу о заштићеним храстовима у Србији.

У специјалној, за ту прилику постављеној дрвеној кућици ЈП „Србијашуме“, 28. децембра 2016. и 10. јануара 2017. године, представници Завода инж. шумарства Владимир Николић и андрагог Наташа Панић, одржали су радионицу у којој су деца попуњаваjући бојанку о храстовима учила зашто треба да штитимо храстове. Овом приликом, деци је Владимир Николић објаснио које све врсте храстова расту у нашој земљи, како могу да их разликују и где могу видети шуме храстова. Које биљке и животиње живе у нашим храстовим шумама, деца су учила пролазећи игру „Еко скакалица“.

О заштићеним биљкама и животињама, крајем прошле године, имала су прилику да уче и деца која похађају предшколску групу Основне школе „др Арчибалд Рајс“ из Београда, када су их посетили представници Завода. Деци је о ретким биљним и животињским врстама у Србији причала волонтер Завода Соња Тошић, док су кроз креативне игрице које је водила андрагог Наташа Панић, као што су: „Еко скакалица“, „Медвеђа стаза“ и „Пронађи два иста пара животиња“, деца наставила да уче о значају заштите природе.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.