Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Поводом обележавања Светског дана влажних подручја

Поводом обележавања Светског дана влажних подручја биће одржан скуп 02. фебруара 2017. године у Новом Саду (Покрајински завод за заштиту природе, Нови Сад, ул. Радничка 20) на коме ће бити представљен значај и систем заштите влажних подручја у Србији. Организатори скупа су Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за заштиту животне средине, Завод за заштиту природе Србије и Покрајински завод за заштиту природе.

У оквиру програма скупа, поздравну реч одржаће мр Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе Србије, док ће мр Данко Јовић, шеф Канцеларије Завода у Нишу представити значај заштите влажних станишта Југоисточне Србије.

У оквиру програма обележавања Дана влажних станишта у Србији биће отворена изложба фотографија „Прича о природи“, аутора Предрага Костина и Данила Ђековића.

Програм скупа обележавања Светског дана влажних станишта можете преузети овде.

У циљу скретања пажње на значај очувања влажних подручја у целом свету у координацији УН Рамсарског секретаријата, биће одржано више од 1000 догађаја и акција под слоганом „Влажна станишта за смањење ризика од катастрофа“ (Wetlands for Disaster Risk Reduction).

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.