Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Отворена изложба „Фото сафари Тара“ у Београду

У галеријском простору Центра за посетиоце Туристичке организације Србије у Београду, у четвртак, 9. фебруара 2017. године отворена је изложба фотографија са фото сафарија "Тара 2015" у организацији ЈП "Национални парк Тара" и Туристичка организација Србије.

Изложене фотографије чланова Фото савеза Србије су настале на Фото сафарију ,,Тара 2015“, које је селектовао Милан Марковић, мајстор фотографије из Ваљева.

Фото сафари ,,Тара“ се одржава од 2012. године у организацији ЈП ,,Национални парк Тара“ уз стручну подршку Завода за заштиту природе Србије и Туристичке организације Србије. Манифестација има промотивни карактер, и до сада су као резултат одржане три изложбе, које су поред Београда одржане и у Будимпешти и Мохачу, а на којима су аутори фотографија и мађарски фотографи.

Изложба у Београду представља најбоље радове са манифестације Фото сафари ,,Тара 2015“, а први пут организовано, Национални парк Тара су посетили и чланови Фото савеза Србије. Изложба садржи четрдесет фотографија, чији су аутори из Београда, Лесковца, Пожеге, Косјерића и Ваљева.

На отварању изложбе гостима су се обратили Мирослав Предојевић, секретар Фото савеза Србије, Весна Раца, помоћник директора Туристичке организације Србије и Драгић Караклић, в.д. директор ЈП ,,Национални парк Тара“. Овом приликом, в.д. директор ЈП „Национални парк Тара“ Драгић Караклић, уручио је захвалнице институцијама које су помогле манифестацију - Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Фото савезу Србије, Туристичкој организацији Србије и Заводу за заштиту природе Србије.

Изложба у Београду отворена је до 02. марта 2017. године.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.