Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Изложба фотографија „Аnima Mundi“ (душа Планете) у Нишу

Изложба фотографија о биодиверзотету аутора Милиловоја Крвавца под називом „Аnima Mundi“ (душа Планете) гостоваће у Нишу у периоду од 20. до 31. марта 2017. године у Галерији Друштва архитеката Ниша.

На изложби „Аnima Mundi“ (душа Планете) обједињене су и приказане фотографије које је аутор Миливоје Крвавац снимио у интервалу од десет година, а на којима су приказане неке од најређих врста и станишта данашњице, као и необични људи и културе далеких поднебља. Фотографије представљене на изложби приказују слике живота, од тропских прашума Малаје, преко Сахарске Африке, до Серенгетија и Масаи Маре, које заједно чине биодиверзитет планете Земље.

Изложба „Аnima Mundi“ (душа Планете) својим садржајем истиче давно остварену и нераскидиву везу између свих живих бића на планети Земљи, као и чињеницу да и најмањи ентитет који обитава не Земљи има известан утицај на неки други други који је од њега мањи, већи или далек. У стварном животу врло ретко опажамо сложеност и важност тих односа.

Фотографије одликује јединственост у смислу ексклузивности, јер поједине врсте на њимма један су од ретких начина на који могу видети, осим ако се не запутите дубоко у тропске шуме. Миливојеве фотографије могле су се видети у бројним познатим часописима, попут Guardian-a, National Geographic-a, часописа „Refoto“, и других.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.