Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Посете ученика београдских школа Заводу за заштиту природе Србије

Како би упознали рад у заштити природе и очувању дивљих биљних и животињских врста током месеца априла Завод су посетили ученици IV разреда Средње медицинске школе и II разреда Основне школе „Јован Стерија Поповић“ из Беoграда.

Током посете Заводу, за ученике Средње медицинске школе ботаничар Завода мр Верица Стојановић одржала је предавање о заштити лековитог биља у Србији и упознала их са системом заштите природе, каратеристикама и значајем наше природне баштине, као и методма и акцијама заштите ретких и угожених врста током обиласка изложбне поставке „Заштита природе“ у просторијама Завода.

Крајем априла месеца Завод су, сада већ традиционално, посетили другаци ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Београда да би сазнали колико је богат свет природе Србије. Како би ученицима представили рад Завода, зашто је битно да чувамо природу, како стручњаци Завода спровеоде акције очувања биљних и животињских и како се одговорно понаша према природи, за ученике је организован образовни програм. У оквиру овог програма деца су имала прилику да погледају филмове из продукције Завода: Мој пријатељ штиглић (аутор: О. Фојкар) и Птица и човек (аутор Б. Грубач). Након филма са ученицма је разговарао орниотолог Милош Радаковић на тему зашто су птице угожене, док су их кроз изложбену поставку „Заштита природе у Србији“ провели ботаничар др Ивна Јелић и андрагог Наташа Панић.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.