Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Еколошко путовања савремених гимназијалаца поводом обележавања Дана планете Земље

Поводом обележавања Дана планете Земље, 24. априла 2017. године, организацијом презентације у Саврменој гимназији у Београду о природним вредностима и систему заштите природног наслеђа, Завод за заштиту природе Србије подржао је манифестацију школe која је одржана под слоганом „Богатије знање за здравије окружење“.

Као део активности поводом облежавања Дана планете земље представник Завода др Ивана Јелић одржала је гимназијалцима први час на тему „Заштита природе у Србији“. Овим поводом Ивана Јелић, кроз својеврсно виртуелно путовање представила је деци најзначајнија заштићена подручја наше земље и врсте које су природне реткости упознајући их са системом, методама и акцијама њихове заштите. Презентацију су могли пратити ученици свих разреда у својим учионицима уз помоћ аудиовидео технике којом су опремљене све школске учионице.

Након презетнације на тему „Заштита природе у Србији“, ученици су позвани да се укључе у фото конкурс „Вики воли земљу“, тако што ће послати фотографију заштићеног подручја. Акцију „Вики воли земљу“, која се организује по трећи пут, реализује Викимедиа Србије уз подршку Завода за заштиту природе Србије и Туристичке организације Србије. Фото конкурс „Вики воли земљу“ ученицима је представила Ивана Гусларевић из Викимедиа Србија.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.