Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

На „Зеленим отвореним вратима“ у Параћину о климатским променама

У оквиру Недеље заштите и унапређења животне средине „Зелена отворена врата“ у Параћину, Завод за заштиту природе Србије учествовао је у трибини „Климатске промене“, која је одржана 23. маја 2017. године у Градској галерији.

Овим поводом, уводна излагања о климатским променама одржали су Горан Пејановић, помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода који је одржао презентацију „Климатске промене у свету и Србији“, и представници Завода др Растко Ајтић, говорећи на тему „Утицај климатских промена на биодиверзитет“ и Срђан Маринчић представивши тему „Утицај климатских промена на геодиверизитет“.

Трибина је изазвала велико интересовање, будући да су учествовали бројни представници општинских надлежних институција, наставници и професори, као и заинтересовани грађани. Након уводних излагања, учесници трибине постављали су питања везана за могућности предупређења одређених последица климатских промена, колико човек доприноси овој појави, како се ове промене одражавају на пољопривреду и сл.

Недеља заштите и унапређења животне средине „Зелена отворена врата“ у Параћину, одржана је у организацији удружења „Екос“ из Параћина уз логистичку подршку Општине Параћин и компаније CRH.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.