Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Посета Заводу представника Green Zhejiang, највеће НВО кинеске провинције Џеђанг

Завод за заштиту природе Србије посетили су 13. јула, заједно са својом децом, чланови највеће невладине организије из кинеске провинције Џеђанг Green Zhejiang, која је уједно и једна од водећих еколошких НВО Кине.

Гости из Кине посетили су Завод како би добили информације о природним вредностима и систему и методама заштите природног наслеђа наше земље.

Овом приликом, добродошлицу у Србију и Завод поздрављајући госте пожелео је директор Завода мр Александар Драгишић и са г-дином Hao Xin-ом, извршним директором НВО Green Zhejiang разговарао о могућностима и правцима даље сарадње у заштити природе.

Како би представили природне вредности и заштиту природе у Србији, стручни сарадници Завода реализовали су едукативни програм у оквиру кога је о концепту и методама заштите природе говорио др Ненеад Секулић, начелник одељења за биодиверзитет, еколошке мреже и одрживи развој, о природним вредностима националних паркова Србије др Растко Ајтић, о заштити птица Милош Радиковић и биљних врста др Ивана Јелић. Гости из Кине имали су прилику да уз стручно вођење представника Завода обиђу сталну изложбену поставку „Заштита природе у Србији“ и погледају промотивни филм о Дунаву из продукције Туристичке организације Србије.

Као подстрек за даље упознавање лепота природе Србије гости су добили издања Завода Национални паркови Србије, ЦД „Заштићена природна добра дуж Д унава“,промотивне материјале и постере на којима су приказане врсте водоземаца, вилин коњица, змија и дрвећа које насељавају нашу земљу.

У знак захвалности за организацију посете г-дин Hao Xin, поклонио је Заводу флаше са изворском водом из провниције Џеђанг,на којима се налази слика једне и списак заштићених врста овог подручја, као један од примера промоције значаја њихове заштите.

Након посете Заводу, представници НВО Green Zhejiang кренули су у обилазак природних и културних знаменитости Србије.

Више информација о активностима НВО Green Zhejiang можете преузети овде.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.