Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Први фестивал спотова о природи „Green movie” на фестивалу Nišville 2017

Завод за заштиту природе Србије и Нишвил покрећу нову фестивалску целину – Фестивал спотова о природи „Green movie”, који ће бити одржан током трајања фестивала од 10. до 13. августа 2017. године на Movie stage 77 у Нишкој тврђави.

Сваког фестивалског дана биће емитовани спотови о природи, у периоду од 21 до 22 часа на Movie stage 77.

Спотови трају до пет минута и приказују:

-заштићено подручје

-акцију или кампању за унапређење природе

-акцију заштите дивљих биљних и животињских врста

Сваког дана публика (посетиоци Нишвилa) гласаће за спот који им се највише свидео, док ће укупни победнички спот одабрати стручни жири. За посетиоце Нишвила који буду гласали за најбољи спот природе дана обезбеђене су пригодне награде на тему природе Србије.

Циљ организације Фестивала спотова о природи у оквиру Нишвила јесте ширење свести, како домаће тако и светске јавности о лепотама и значају природе Србије како би се одлучили за посету и обилазак наших природних добара. Такође, и да се мотивишу сви актери у заштити и промоцији природе да јединственост одређеног подручја прикажу јавности кроз форму спота који пружа информативност кроз уметничку креативност аутора.

Будући да се ове године Фестивал „Green movie“ уводи у званичан програм Нишвила, имаће пре свега промотивни карактер, где нам је основни циљ да промовишемо природне лепоте Србије и значај заштите природе.

Завод за заштиту природе Србије током Нишвила организоваће још две програмске целине:

„ Green zone“ (у горњем делу тврђаве уз „Пашин конак“ – у близини „градске баште“), где ће се одвијати изложбене поставке, демонстрације акција и бити представљени и постављени различити 3D материјали, а којима се представља природа Србије и акције заштите приоде;

„Инфо пулт за природу“, већ установљен и препознатљив фестивалски простор на којем се могу добити информације о заштити природе и заштићеним подручјима.

Простор „Инфо пулта за природу“ биће у близини улазне капије Тврђаве, на самом почетку фестивалске зоне. Поред информација о природи Србије, посетиоци ће у оквиру овог пулта моћи да добију информације о свим акцијама које се дешавају на простору „Green zone“ и програм пројекција Фестивала „Green movie“.

Поред представника Завода за заштиту природе Србије, о значају, лепотама и како посетити заштићена подручја са посетиоцима Нишвила, разговараће и управљачи специјалних резервата природе Увац, Јерма и Сува планина, споменика природе Ресавска пећина, Рисовача, Пребреза и Церјанска пећина, паркова природе Стара планина, Сићевачка клисура, предела изузетних одлика Власина и многих других.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.