Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Поводом Првог фестивала спотова о природи „Green movie“

Завод за заштиту природе Србије организује ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈУ поводом представљања Првог фестивала спотова о природи „Green movie”, који ће бити одржан током трајања Јаzz Fetival Nišville у четвртак, 10. августа 2017. године са почетком у 14:00 часова у Прес центру Nišville-а (Нишка тврђава).

На прес конференцији о значају представљања природне баштине наше земље и заштите природе у окивру програмских целина фестивала говориће мр Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе Србије. Повод, циљ, концепт, програм и организацију Првoг фестивала спотова о природи „Green movie“ представиће Миливоје Крвавац, као координатор организације Фестивала. О представљању заштите природе у организацији Завода за заштиту природе Србије у оквиру фестивалске зоне Nišville-а „Green zone“ и „Инфо пулт за природу“ говориће Данко Јовић, руководилац Канцеларије Завода у Нишу. Прес конференцију ће водити Наташа Панић, руководилац групе за образовно-издавачку делатност и комуникације Завода за заштиту природе Србије.

Завод за заштиту природе Србије и Nišville покрећу нову фестивалску целину – Фестивал спотова о природи „Green movie”, који ће бити одржан током трајања фестивала од 10. до 13. августа 2017. године на Nišville Movie (Street) Stage 77 -у у Нишкој тврђави.

Током трајања фестивала биће приказано око 22 спота од пристиглих 50 филмова у такмичарској категорији и четири филма у ревијалном делу. Спотови у такмичарској категорији трају до пет минута и представљају заштићено природно добро, акцију заштите дивљих биљних и животињских врста или апел за заштиту света дивљине.

За такмичарску категорију филмове (спотове) су послали управљачи заштићених подручја, Светска унија за заштиту природе (IUCN), туристичке организације и самостални аутори сниматељи природе.

Сваког фестивалског дана биће представљено 7 спотова о природи у два репризна блока у периоду од 21:00-22:00 часова на простору Nissvile Movie (Street) Stage 77, након којих ће публика имати прилику да гласа за најлепши спот. За сваки дан бираће се најбољи спот по мишљењу публике када ће се давати и пригодне награде за публику на тему заштите природе.

Укупног победника Фестивала спотова о природи „Green movie”, прогласиће стручни жири у саставу: Михајло Здравковић, градски већник Ниша за животну средину, Предраг Ћирић – Ћира, представник Nišville-а и Драган Жика Стојановић, новинар ТВ Зона. Најбољи филм по оцени жирија биће проглашен у недељу 13. августа 2017. године у 21:45 часова на Nissvile Movie (Street) Stage 77.

Завод за заштиту природе Србије током Nišville-а организоваће још две програмске целине: „Green Zone“, где ће се одвијати изложбене поставке, демонстрације акција и бити представљени и постављени различити 3D материјали, а којима се представља природа Србије и акције заштите природе и „Инфо пулт за природу“, већ установљен и препознатљив фестивалски простор на којем се могу добити информације о заштити природе и заштићеним подручјима.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.