Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Изабран најбољи спот дана о природи у оквиру „Green movie” на Нишвилу

На Нишвилу 10. августа 2017. са почетком у 22:00 часова на Movi (Street) Stage у Нишкој тврђави пројекцијом првих седам спотова о природи започео је Први фестивал спотова о природи „Green movie” у организацији Завода за заштиту природе Србије.

Истог дана у 14:00 часова циљ, програм и садржај првог фестивала о природи и активности Завода за заштиту природе Србије у оквиру програмских целина Green zone и Инфо пулт за природу презентовани су на прес конференцији одржаној у Медија центру Нишвила. Овим поводом о значају представљања природне баштине наше земље и заштите природе у окивру програмских целина фестивала говорио је мр Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе Србије. Концепт, програм и организацију Првoг фестивала спотова о природи „Green movie“ представио је Миливоје Крвавац, као координатор организације Фестивала, док је о активностима Завода за заштиту природе Србије у оквиру фестивалске зоне „Green zone“ и „Инфо пулт за природу“ говорио Данко Јовић, руководилац Канцеларије Завода у Нишу. Значај и даље могућности сардње и представљање природе наше земље у оквиру Нишвила нагласио је у свом обраћању Далибор Поповић-Поп, представник Нишвила.

Првог дана фестивала спотова о природи „Green movie“ емитовано је седам спотова: „Биодиверзитет“ (Завод за заштиту природе Србије), „Гмизавци и водоземци Ђердапа“ (ЈП „НП Ђердап“), Споменик природе „Буковичка бања“ (ЈКП „Зеленило Аранђеловац), Тара (ЈП „НП Тара“), „Обедска бара“ (ЈП „Војводинашуме“), и „Гоч“ (Србољуб Јовановић).

На основу гласова публике, за најлепше спотове првог дана на „Green moviе“, проглашени су Тара и Парк Буковичке бање.

Сви гледаоци који су гласали за најлепши спот дана добили су пригодне награде у оквиру фестивалске зоне Завода „Green movie“, где су могли погледати изложбу фотографија заштићених подручја.

Другог дана фестивала спотова о природи, 11. августа са почетком у 21:15 часова на Movi (Street) Stage посетиоци Нишвила, моћи ће да бирају спот дан у конкуренцији од седам нових спотова: „Увац“ (Резерват Увац д.о.о.), Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ (МАБ Комитет Србија), „Доживи Сјеницу“ (Туристичка организација Сјеница), „Тара“ (Никола Лукичић), Национални парк „Фрушка гора“ (Покрајински завод за заштиту природе), Ђердап- слепи мишеви (ЈП „НП Ђердап“), „Миленијуми“ (Народни музеј Аранђеловац).

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.