Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Акција пошумљавања у Специјалном резервату природе „Ртањ“

Представници Завода за заштиту природе Србије учествовали су у акцији пошумљавања, поводом обележавања Светског дана шума 21. марта 2018. године, на простору Специјалног резервата природе „Ртањ“, у организацији ЈП „Србијашуме“.

Пошумљавање је реализовано на простору на коме је 2014. године од ледолома страдало више од 18 000 хектара шуме за једну ноћ. Ова природна катастрофа настаје тако што ледена киша окује гране и стабла која попусте под насталом тежином и изломе се. За акцију пошумљавања на Светски дан шума припремљен је простор од 600 хектара, који је претходно био очишћен. Реализацијом ове акције отпочео је програм пошумљавања у овој години. Циљ пошумљавања је да се достигне 40% шумовитости земље.

У акцији су учествовали бројни представници Владе Републике Србије, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, локалних заједница и шумарски експерти из Немачке. На Светски дан шума у пошумљавању Ртња, учествовали су и сарадници Завода мр Данко Јовић, руководилац Канцеларије у Нишу и инж. шумарства Зоран Стојковић.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.