Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Дани природе Пчињког округа

Од 24. до 26. априла 2018. године, Завод за заштиту природе Србије је у сарадњи са Православном епархијом врањском као управљачем Предела изузетних одлика „Долина Пчиње“, учествовао у више манифестација представљања природних вредности пчињског краја.

Промоција природне баштине Пчињског округа започела је 24. априла отварањем Центра за посетиоце у оквиру комплекса манастира Свети Прохор Пчињски. У програму отварања учестововали су стручни сарадници Завода када се на церемонији отварања и освећења центра у име директора Завода, господина Александра Драгишића, присутнима обратила др Драгана Остојић, која је и званично отворила центар.

Сутрадан 25. априла у Бујановцу у Амфитеатру Економског факултета из Суботице, Одељења из Бујановца, стручни сарадници Завода одржали су промоцију резултата ревизије Студије заштите Предела изузетних одлика „Долина Пчиње“. Презентацију природног добра одржао је др Драган Нешић.

У циљу представљања становницима на чијој територији општине ће се налазити ново заштићено подручје, сарадници Завода у малој сали Дома културе у Трговишту, одржали су промоцију Студије заштите Споменика природе „Вражји камен – Просечник“, као предлога за заштиту будућег заштићеног природног добра. Презентацију природног добра одржао је мр Данко Јовић.

Истог дана са представницима Православне епархије врањске на челу са Његовим Преосвештенством Епископом врањским Г. Пахомијем, обиђен је локалитет Споменика природе „Вражји камен – Просечник“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.