Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Џез група ЕYOT снимила „Концерт за природу“

Завод за заштиту природе Србије подржао је иницијативу Музичког џез састава EYOT „Концерт за природу“, која има мисију да путем споја музике и природе промовише природне лепоте и вредности наше земље, како на националном, тако и на међународном плану. У том циљу EYOT је одржао концерт на простору Специјалног резервата природе „Сува планина“, за који је поред аудио записа, урађен и видео материјал о природним вредностима овог заштићеног подручја.

Овакав спој природе и уметности представља новину у промовисању, не само Суве планине, која по својим карактеристикама јесте репрезент вредности и лепоте природе Србије, већ и значаја заштите и очувања наше природне баштине.

У циљу активне подршке иницијативи „Концерт за природу“, која, свакако, чини искорак у промовисању природних добара Србије широком кругу јавности у земљи и иностранству, Завод за заштиту природе Србије пружио је стручну помоћ у писању текстова о СРП „Сува планина“ за потребе израде промотивног материјала и омота DVD „Концерт за природу“.

Препознајући значај иницијативе „Концерта за природу“, реализацију концерта су подржали и ЈП „Србијашуме“и National Geographic Srbiја.

Текст о Концерту за природу у: National Geographic Srbija.

Снимке са концерта можете погледати на: youtube Eyot / Drifters / Concert for Nature

Фото: Мирослав Митић и Зоран Кики Радосављевић

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.