Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Поводом Европске недеље мобилности и Дана без аутомобила

Европска недеља мобилности је манифестација која се одржава сваке године крајем септембра месеца. Ове године у акцију је укључено преко 2 600 градова и општина из 50 држава са више од 250 мииоона становника, који исказују своју подршку принципима одрживе урбане мобилности и промовишу алтернативни видови саобраћаја у односу на моторизован саобраћај који користи фосилана горива.

Циљ акције је да се на промотивним манифестацијама и спровођењем макар једне трајне мере у граду или општини, учини напор да се сманњи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.

У Србији је број градова који учествују у акцији нарастао на више од 40 у овој години. Овим поводо Завод за заштиту природе Србије учествује у акцији коју 28. септембра са почетком у 10:00 часова у београдском Хајд Парку, коју организује Градска општина Савски венац. Током акције најмлађи београђани имаће прилику да кроз игру уче о ретким и угорженим дивљим врстама биљака и животиња у нашој земљи.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.