Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Панел дискусија „Глуво пролеће“ на 9. Међународном фестивалу зелене културе Green Fest

Овогодишњи фестивал зелене културе Green Fest биће одржан од 13. до 16. новебра 2018. године у Дому омладине у Београду, под слоганом „Пластика није играчка, промени игру“.

Фестивал ће бити отворен 13. новембра у 20:00 часова церемонијом доделе награда за најбоље филмове кратког и средњег метра. Након церемоније биће приказан филм „RIVERBLUE: Да ли мода може да спасе Планету“, редитељског двојца David McIlvride, Roger Williams, у трајњу од 95 минута.

Поред светских филмских остварења која носе еколошку поруку, фестивал ће традиционално пратити бројни образовни програми. Ове године, у оквиру овог дела програма, Завод за заштиту природе Србије у сарадњи са Друштвом за проучавање и заштиту птица Србије домаћин је, 16. новембра, панел дискусије под називом „Глуво пролеће“, са почетком у 12:00 часова у сали „Американа“ у Дому омладине.

Панел дискусија се организује у циљу скретања пажње јавности на проблем нестајања птичјих врста, јер иако су птице свуда око нас, панелисти ће објашљавати: Како да уочимо да је нека врста нестала и шта нам ова појава говори о нашој животној средини. О овим питањима говориће орнитолози: Милош Радаковић, Завод за заштиту природе Србије, Димитрије Радишић, ПМФ Универзитета у Новом Саду, Воислав Васић, Друштво за заштиту и проучавање птица Србије и Maаrten Hofman, IUCN Регионална Канцеларија за Источну Европу и Централну Азију. Модератор панела биће Милица Мишковић из Друштва за проучавање и заштиту птица Србије - BirdLife.

Улаз на панел дискусију је бесплатан, али због ограниченог капацитета сале потребно је послати пријаву путем линка https://greenfest.rs/individualne-prijave

Програм Green Fest-а можете преузети овде.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.