Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Филм „Буђење природе“

Кроз сарадњу Завода за заштиту природе Србије и Биолошког друштва „Др Сава Петровић“ из Ниша, у оквиру пројекта „Скривени углови Србије“, израђен је кратак документарни филм „Буђење природе“. Филм је настао у циљу представљања 20 година рада Канцеларије Завода у Нишу. Филм је премијерно приказан у Нишу, на церемонији прославе овг великог јубилеја.

Сви приказани кадрови су оригинални и настали су на теренима јужне и западне Србије уз стручну помоћ и надзор руководиоца нишке канцеларије Завода, мр Данка Јовића. Филмом је приказана лепота и богатство природе Србије, као и рад стручњака Завода на терену, кроз потпуно аутентичне кадрове, ауторску музику и текст. На свему овоме је радио тим креативаца, научника и љубитеља природе у следећем саставу:

- Режија и продукција: Димитрија Савић-Здравковић

- Монтажа и постпродукција: ММД Студио Ниш

- Креативни директор: Ђорђе Вукојевић, Новак Јовановић

- Уметнички директор: Дуња Ћирић, Јелена Живковић

- Музичка продукција: Ненад Тасић, Зорана Игњатовић

- Камера: Милан Марковић, Јелена Живковић, Марко Николић, Милош Поповић, Слободан Марковић, Никола Спасић, Миљан Митић, Јелена Станковић, Димитрија Савић-Здравковић

- Снимци дроном: Мирослав Митић

- Нарација: Братислав Проловић

Др Милош Поповић и председник БД „Др Сава Петровић“ мр Марко Николић руководили су тимовима на терену. Овом приликом се захваљујемо мр Тијани Чубрић на достављеним снимцима змија Србије и удружењу „ЗОО Планет“ из Ниша на сарадњи и дозволи за снимање животиња у „ЗОО кутку“. Велико хвала и “ The Rufford Foundation”, фондацији из Велике Британије, на финансијској подршци Пројекту.

Филм можете погледати на: линку.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.