Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Програми образовања за заштиту природе

У циљу упознавања разноврсности образовних програма које реализује Завод за заштиту природе Србије, студенти II године андрагогије на Филозофском факултету у Београду, посетили су Завод 20. новембра 2018. године. Посета је реализована као саставни део програма изборног предмета Образовање за одрживи развој, који предаје проф. др Виолета Орловић Ловрен.

Студентима је рад на пољу образовања о заштити природе, врсте, садржаја и организационе моделе програма образовања за и о заштити природе, кроз место и улогу андрагога у Заводу, представила Наташа Панић, руководилац Групе за образовно-издавчку делатност и комуникације. Током посете студенти су имали прилику да сазнају о свим областима рада Завода, обиђу изложбену поствку „Заштита природе у Србији“ и упознају се са богатом издавачком делатношћу Завода.

Поред посете студената андрагогије, током протекле недеље, у посети Заводу, у циљу упознавања активности у заштити наше природне баштине и обиласка сталне изложбене поставке „Заштита природе у Србији“, били су и ученици средње Хемијско-пољопривредне школе и основних школа „Милан Ракић“ и „Бранко Радичевић“ из Београда.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.