Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

„Дани демократске културе - еколошко разгибавање“

Завод за заштиту природе Србије у циљу подршке реализацији међународне манифестације „Дани демократске културе - еколошко разгибавање“, коју организује Ученички парламент Земунскe гимназијe, која се одржава у периоду од 28.фебруара до 3. марта 2019. године, обезбедиће награде за учеснике еко квиза и учествовати у округлом столу „Еколошки активизам младих“.

Међународни догађај „ДАНИ ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ - еколошко разгибавање“ организује се у циљу буђења еколошке свести и савести младих у Србији кроз размену идеја и искустава са гимназијалцима других земаља Европе и региона. У манифестацији учествује око 80 гимназијалаца из Србије, Црне Горе, РепубликеСрпске, Словеније, Мађарске и Кипра.

Централна тачка догађаја округли сто са темом: „ Еколошки активизам гимназијалаца у Србији“, биће одржан 02. марта у периоду од 11:00-13:00 часова у Виминацијуму. На округлом столу ће, поред ученика из Србије и иностранства, говорити и професори и представници релевантних институција, као и гости из београдских гимназија и средњих стручних школа. На самом догађају очекује се преко 150 присутних учесника и посматрача.

Пратећи програм манифестације састоји се од едукативних радионица и дебатних панела под називом „Еколошка зона одговорности“, конкретно реализоване еколошке акције, упознавању културних садржаја и историје главног града. У оквиру ове целине 01. марта биће реализован еко квиз у просторијама Канцеларија за младе са почетком (09:20 часова), затим акција чишћења обале Дунава на потезу од Венеције до Старог шлепа (09:35 часова), предавање проф. др Светлане Антић Младеновић на Пољопривредном факултету (10:30 часова) и акција садње зелене спирале испред Земунске гимназије (11:30 часова).

Манифестација је подржана од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и реализује у сарадњи са Градском општином Земун.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.