Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Образовни програм о значају заштите птица у Шапцу

Завод је 17. априла у Центру за професионално усавршавање у Шапцу, у сарадњи са ОШ „Стојан Новаковић“ из Шапца, ученицима шабачких школа представио значај израде Црвених књига и Црвених листа на примеру Црвене књиге фауне Србије III - Птице, а одржао је и радионицу у оквиру које су деца учила о угрожености сова у Србији и њивом месту и улози у природи.

Црвену књигу фауне Србије III - Птице представио је орнитолог Завода, Милош Радаковић и одржао радионицу у оквиру које су, након кратког увода о карактеристикама и начину живота 10 врста сова које имају своје станиште у Србији, ученици имали задатак да пронађу четири макете сова у парку у близини центра, користећи двоглед и телескоп, и да препознају коју врсту сова су пронашли на основу добијених инструкција.

Програм су водиле Наташа Панић, руководилац Групе за образовно-издавачку делатност и комуникације и Марија Ђерић, наставница биологије ОШ „Стојан Новаковић“ из Шапца, док је Шабачка телевизија направила репортажу како би се шира јавност упознала са значајем представљене теме.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.