Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Предавање о риболовству и спортском риболову за осуђенике у КПЗ Ћуприја

Наставаљујући сарадњу са КПЗ Ћуприја у реализацији програма о заштити природе, Завод за заштиту природе Србије је заједно са Удружењем рекреативних риболоваца „Вараличар“ из Ћуприје, учествовао у програму одржаном на тему „Риболовство и спортски риболов“ за осуђенике у Казнено-поправном заводу у Ћуприји, као део њиховог рехабилитационог програма.

Програм едукације састојао се из три целине: Узгој рибе као занимање, Спортски риболов као разонода и Заштита вода и животне средине. О спортском риболову причао је Владимир Милојевић из Удружења „Вараличар“, истичући значај заштите природе кроз гесло „ухвати, усликај и пусти свој плен“. Ихтиолог Завода мр Саша Бранковић, у свом предавању представио је квалитет вода код нас и врсте риба које их насељавају, као и колико су и због чега угрожене и које мере се спроводе у њиховој заштити.

Овом приликом, осуђеници су имали прилику и да добију практичне савете о бављењу риболовом, као могућим занимањем или хобијем којим би се бавили након истека казне.

Прилог о предавању је снимила ТВ Поморавље, који можете погледати на линку https://www.youtube.com/watch?v=LKuR90M1io0

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.