Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Објављена фото монографија о Националном парку Тара“

Јавно предузеће „Национални парк Тара“ 18. септембра, у просторијама Туристичке организације Србије у Београду, промовисало је фото монографију „Национални парк Тара“. Публици је представљена публикација која је својеврсни водич кроз природу Таре, која за циљ има да код читалаца пробуди жељу и потребу да посете национални парк.

У фото монографији су представљени радови 36 аутора, који су оплемењени стиховима академика Милосава Тешића и новинарке Јелене Божовић, лектуру је урадила Мирјана Јосић, а рецензију Владимир Татаревић. Штампу публикације је подржало и финансирало Министарство заштите животне средине.

Присутне госте је поздравио Драгић Каркалић, директор ЈП „НП Тара“ истакавши да је фото монографија настала као плод дугогодишње сарадње са домаћим и страним фотографима и неколико одржаних фотографских колонија.

Књигу су представили професор Сабо Бела из Мађарске као аутор највише фотографија у књизи, професор Зоран Блажина, селектор фотографија и дизајнер и Бориша Чолић, главни уредник.

Програм је водила Јелена Божовић новинар РТС-а, а стихове Милосава Тешића је говорио глумац Јован Јелисавчић.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.